Allergibloggen

Allergibloggen

Om bloggen

Här vill vi dela med oss av våra erfarenheter, både som förälder om hur det är att få ett barn som är mycket allergiskt och även hur man upplever saker som liten och hur det kan bli när man bli vuxen som allergiker. Vi vill också dela med oss av recept, tips om olika restauranger, tips på produkter i andra länder, tips från våra olika resor i olika länder och mycket mer. Vi hoppas att denna blogg ska underlätta livet för många allergiker och deras familj och vänner som finns runt omkring.

Island

Tips från resorPosted by Julia Thu, August 02, 2012 16:45:06
I vintras besökte jag Reykjavik några dagar. Det är verkligen en mysig storstad och ett mycket annorlunda land helt klart värt ett besök! Hotellet, Thingholt, var jättebra. Något som verkligen inte känns fräscht på hotell är när det ligger heltäckningsmattor i rummen. Det känns inte speciellt lättstädat. Heltäckningsmattor fanns det tack och lov inte på detta hotell. När det gäller maten är den verkligen fantastiskt god! Islänningarna är så klart mycket duktiga på engelska, så det är inga problem när man ska förklara vad man är allergisk mot och det känns som att de verkligen vet vad man pratar om. Fisk och lamm är två huvudingredienser i många menyer.

Ett ställe som man måste besöka om man är i Reykjavik är Blå Lagunen. En varm källa som håller en temperatur på 42 grader! Det är lite häftigt att bada där när det är +3 grader och snöar lite grann! Restaurangen där är också mycket bra mat. Det känns verkligen säkert att äta. De gjorde en liten specialmeny till mig så det kändes verkligen som att de visste vad de gjorde.

Så Island är verkligen ett ställe som känns bra att åka till som allergiker!

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by BM Thu, August 02, 2012 23:21:00

Otroligt härligt ur många vinklar!