Allergibloggen

Allergibloggen

Om bloggen

Här vill vi dela med oss av våra erfarenheter, både som förälder om hur det är att få ett barn som är mycket allergiskt och även hur man upplever saker som liten och hur det kan bli när man bli vuxen som allergiker. Vi vill också dela med oss av recept, tips om olika restauranger, tips på produkter i andra länder, tips från våra olika resor i olika länder och mycket mer. Vi hoppas att denna blogg ska underlätta livet för många allergiker och deras familj och vänner som finns runt omkring.

Glutenfri pizza i Italien

Tips från resorPosted by Julia Wed, July 18, 2012 19:28:31
Jag har aldrig ätit så god pizza någonsin!! Italienarna kan verkligen baka pizza, även glutenfri! I grannbyn Gardola, som låg 10 minuters promenad från vårt hotell, fanns Al Torchio. I deras meny fanns ett uppslag med glutenfria alternativ, bla ett 10-tal olika pizzor, pastarätter och även olika deserter. Jag provade några olika pizzor bland annat med mozarellaost och parmaskinka. Helt fantastiskt goda. Här kommer en länk till deras hemsida: http://www.altorchiotignale.it/en/english.html

Att det finns utsatt en speciell meny för allergiker/intoleranta känns verkligen mycket bra. Man är inte van vid det här i Sverige, men det skulle vara fantastiskt om restauranger även här kunde börja tänka mer på allergiker/intoleranta för det finns ju faktiskt ganska många av oss. Så denna pizzeria är helt klart värd ett besök om man är glutenintolerant och så klart finns det helt vanliga pizzor också för de som tål dessa. Nedan kan ni se några bilder från hotellvyn:

  • Comments(3)//blogg.allergibloggen.se/#post65