Allergibloggen

Allergibloggen

Om bloggen

Här vill vi dela med oss av våra erfarenheter, både som förälder om hur det är att få ett barn som är mycket allergiskt och även hur man upplever saker som liten och hur det kan bli när man bli vuxen som allergiker. Vi vill också dela med oss av recept, tips om olika restauranger, tips på produkter i andra länder, tips från våra olika resor i olika länder och mycket mer. Vi hoppas att denna blogg ska underlätta livet för många allergiker och deras familj och vänner som finns runt omkring.

Frysen fylld med grönsaker och bär

GrundskoleårenPosted by Julia Wed, July 04, 2012 15:08:17
Idag har jag varit och plockat jordgubbar och lagt i frysen i form av mos och också hela. Det fick mig att minnas hur mycket mamma stoppade i frysen när jag var liten. Jag skulle nämligen också undvika att få i mig konserveringsmedel, färgämnen aromämnen och andra ämnen som hade en E-kombination. Det gjorde att mamma fick odla och göra mycket själv. Det odlades bönor, broccoli, blomkål, ärtor, jordgubbar, hallon etc som allt stoppades i frysen i olika format eller sattes på hyllan i matkällaren. Nu är jag ju som tur är inte så känslig för dessa E-ämnen längre men det är ändå gott med sylt, saft och andra produkter som är hemmagjorda! Så jag tänkte dela med mig av ett av de recept mamma använde sig av när jag var mindre (och gör fortfarande men kanske inte i riktigt samma mängd längre).

Jordgubbssaft

Skölj 6 liter bär och lägg i en stor bunke. Häll över 80 gram vinsyra och 4 liter kokande vatten. Låt stå svalt till nästa dag. Sila därefter av bären och häll i 4 kg socker. Rör om tills sockret har smält och häll sedan upp i burkar och ställ i frysen.

Riktigt smaskigt!!

  • Comments(1)//blogg.allergibloggen.se/#post57