Allergibloggen

Allergibloggen

Om bloggen

Här vill vi dela med oss av våra erfarenheter, både som förälder om hur det är att få ett barn som är mycket allergiskt och även hur man upplever saker som liten och hur det kan bli när man bli vuxen som allergiker. Vi vill också dela med oss av recept, tips om olika restauranger, tips på produkter i andra länder, tips från våra olika resor i olika länder och mycket mer. Vi hoppas att denna blogg ska underlätta livet för många allergiker och deras familj och vänner som finns runt omkring.

Allmänt

Blandat och matchatPosted by Britt-Marie Sun, January 19, 2014 11:16:16
Under ett par veckor vistas jag hos mellandottern Rebecka, Oscar och lilla Cornelia. Eftersom ingen i deras familj är allergisk bakar jag med "vanliga" mjöler; tänker testa med Julias mjöler när jag kommer hem.

  • Comments(0)//blogg.allergibloggen.se/#post206

Rumsgran

Blandat och matchatPosted by Britt-Marie Tue, December 31, 2013 14:01:32

Här är vår rumsgran som numer är vår julgran. Den har några år på nacken...

...och här är den minsta rumsgran jag sett; nyinköpt för en vecka sedan...  • Comments(0)//blogg.allergibloggen.se/#post200

Nytt År!

Blandat och matchatPosted by Julia Sun, December 29, 2013 17:27:20
Hösten har gått riktigt fort och det har varit mycket med nytt jobb, bröllopsplanering, husplanering och lite annat som gjort att jag inte har hunnit skriva så mycket här. Men nu är det snart dags för nytt år så nu tar jag nya tag:)

Julen har passerat för i år och det börjar snart bli dags att slänga ut julgranen, om man har haft någon inne. Många tål inte att ha gran inne utan blir snuviga, får rinniga ögon eller något annat symptom. Det finns dock inomhusgranar som är mycket allergivänliga. De kan bli ca 2 meter höga och har mjuka fina barr och är en fin grön växt som i och med att den avdunstar vatten gör att luftfuktigheten höjs, vilket kan vara en fördel speciellt nu under vintern när inomhusluften kan vara mycket torr. Rumsgranen kan köpas som ganska liten så varför inte köpa en nu och odla upp till gran att ha de kommande åren?  • Comments(0)//blogg.allergibloggen.se/#post198

Adventshälsning 14 dec 2013

Blandat och matchatPosted by Britt-Marie Sat, December 14, 2013 09:11:40  • Comments(0)//blogg.allergibloggen.se/#post192

Britta och Lennarts nära kött

Blandat och matchatPosted by Julia Fri, August 23, 2013 15:19:46
Vill man ha närproducerat kött, antingen nötkött, fläskkött, lamm eller kyckling så är Britta och Lennarts nära kött ett bra tips. De har sin bas i Norsholm men har butiker i Norrköping i kvarteret Knäppingborg samt i Linköping. De gör också mycket charkprodukter som är väldigt rena från tillsatser. T ex finns en fantastiskt god falukorv med hela 81% kött! Det är lite skillnad från andra falukorvar som finns i den vanliga affären med ett köttinnehåll från 48%... De har även leverpastejer, olika sorters korvar och en massa annat. Ett gott tips för dig som finns i Östergötlands trakter:)  • Comments(0)//blogg.allergibloggen.se/#post189

Dofter...

Blandat och matchatPosted by Britt-Marie Sun, August 11, 2013 19:08:45
MMmmmm... vilken D O F T! Den nya blogg-bilden skapar mängder med ljuvliga associationer... nämner enbart EN! D r o t t n i n g s s y l t!!!

  • Comments(0)//blogg.allergibloggen.se/#post188

Spår av nötter i riskakor!

Blandat och matchatPosted by Julia Sat, July 20, 2013 12:08:06
Köpte häromdagen riskakor av märket Änglamark och när jag kom hem stod det i ingrediensförteckningen: Kan finnas spår av hasselnötter. Kunde jag inte tänka mig att det skulle kunna finnas spår av nötter i riskakor så det gäller att ALLTID läsa på innehållsförteckningen!

  • Comments(0)//blogg.allergibloggen.se/#post183

Sommar!!!

Blandat och matchatPosted by Julia Fri, June 14, 2013 09:24:54
Nu var det ett tag sedan jag skrev här igen. Våren har varit full med olika aktiviteter som har gjort att jag inte har hunnit skriva så mycket här. Men nu känner jag att jag gärna vill dela med mig av alla saker om allergi som dyker upp i min vardag. En av sakerna som har hänt under våren är att jag och min sambo har förlovat oss. Så nu är snart bröllopsplanerna i full gång! Så det tänker jag bland annat dela med mig av när det gäller saker där allergin spelar in.

Nu är det sommar och dags för sommarlov och semester! Ska bli så härligt att äntligen få vara lite ledig! På semestern är det säkert många som har beställt resa och ska flyga någonstans. Många är ju dock nötallergiker och det kan då vara ett problem att flyga eftersom många flyg fortfarande serverar nötter ombord. En del flygbolag, bland annat SAS, har tagit bort nötter i sitt sortiment. De kan ju dock inte garantera att andra passagerare inte har med sig nötter eller godis med nötter in på planet. Så bäst är att dels prata med flygbolaget man reser med när man bokar resan och dels pratar med kabinpersonalen när man kommer ombord på planet. De kan då säga till alla resenärer på planet att undvika att öppna varor innehållande nötter. Astma och allergiförbundet håller på att göra en guide för allergiker där det står vilka flygbolag som serverar nötter ombord. På Svenska Dagbladet var det för en tid sedan en artikel om detta; Allergier-ett växande dilemma för flygbolagen, hette den. Där berättar bland annat Fritidsresor om att de har märkt av en tydlig ökning i antal allergier. Förut var det mest nötallergier som de kontaktades om, nu är det alla möjliga typer av allergier, allt från parfym till citrusfrukter och ägg. Så läs artikeln, den var lite intressant.

Hoppas att ni alla får en härlig sommar med mycket sol, bad och lata dagar:)

  • Comments(1)//blogg.allergibloggen.se/#post179
Next »