Allergibloggen

Allergibloggen

Om bloggen

Här vill vi dela med oss av våra erfarenheter, både som förälder om hur det är att få ett barn som är mycket allergiskt och även hur man upplever saker som liten och hur det kan bli när man bli vuxen som allergiker. Vi vill också dela med oss av recept, tips om olika restauranger, tips på produkter i andra länder, tips från våra olika resor i olika länder och mycket mer. Vi hoppas att denna blogg ska underlätta livet för många allergiker och deras familj och vänner som finns runt omkring.

Mjölkprovokation

GymnasietPosted by Julia Fri, June 01, 2012 14:13:23
Idag kom jag att tänka på den dagen jag gjorde mjölkprovokation. Jag hade varit mjölkproteinallergisk ända snabb jag föddes. Frukosten bestod alltid av risgrynsgröt med tillsats av Nutramigen, något slags pulvers som skulle vara mjölkersättning med nyttigheter som calcium i. Gröten smakade helt ok, sp
eciellt med honung i, men ren mjölkersättningen utblandad i vatten var inget vidare... Jag var på en kontroll på barn-och ungdomsmottagningen varje halvår för min allergi och astmas skull fram tills jag slutade gymnasiet. När jag gick i ettan på gymnasiet var jag som vanligt på en kontroll frampå vårkanten. Denna gång gjordes också pricktester på några olika födoämnen som jag var allergisk mot, bland annat mjölk. Alla förutom ett allergen gav utslag, huden där pricktestet för mjölk gjordes såg helt normal ut. Några dagar senare var jag tillbaka på mottagningen för att göra en provokation av mjölk. Det är inga stora mängder man får börja att prova, det är bara några ml. Men det är just det, det behövs inga mängder av det man inte tål. Med jämna intervall fick jag successivt större mängder och efter några timmar kunde läkaren konstatera att jag inte var allergisk mot mjölk längre!! Det kändes helt fantastiskt!! Äntligen kunde jag utöka min meny lite mer! Det första jag gjorde när jag kom hem var att smaka på helt underbart krämig, söt, god hallonyoghurt. Sedan dess har min frukostvana ändrats från en tallrik gröt till en tallrik yoghurt.

  • Comments(0)//blogg.allergibloggen.se/#post22